Nezanedbajte na leto servis a údržbu kúrenia

Nezanedbajte na leto servis a údržbu kúrenia

Neudržovaný plynový kotol môže predstavovať pre svoje okolie hrozbu. Ak sa o teplo vášho domova stará plynový kotol, nemali by ste zabúdať na každoročnú prehliadku kotla servisným technikom. Obzvlášť v prípade kondenzačných plynových kotlov je veľmi dôležité správne nastavenie spaľovania, ale treba sa starať aj o pravidelné vyčistenie. Optimálne nastavenia kotla tiež znižuje náklady na vykurovanie.

Kondenzačný kotol kúrenár

Ak by ste chceli mať lepší prehľad o stave vzduchu vo vašom byte či dome, môžete si zaobstarať špeciálny senzor signalizujúci prípadný únik oxidu uhoľnatého. Opatrnosť je potrebná v prípade, ak ste si nechali nainštalovať nové okná, či už plastové alebo drevené. Výmena okien má totiž zásadný vplyv na prúdenie vzduchu v objekte a váš plynový kotol môže mať naraz problém so zabezpečením dostatku vzduchu potrebného na spaľovanie. To ale samozrejme neplatí, ak má váš kotol nasáva vzduch zvonku.

 

Treba aspoň opticky skontrolovať všetky volne dostupné spoje či nieje nutná výmena radiátora.

 

Teplovodná vykurovacia sústava s prirodzeným obehom vody Tento princíp vykurovania spočíva v rozdiele tlakov.

Radiátor kúrenár Trnava

Predimenzovanie zdroja tepla, väčšia zotrvačnosť sústavy, pomalý rozbeh, veľké dimenzie rozvodných potrubí, vyššie investičné náklady, nevhodné ako zdroje tepla na ušľachtilé palivo (zemný plyn, propán, elektrická energia). Výhody: Prevádzková stabilita, nehlučnosť systému, hnacia sila je vytvorená zmenou hustoty teplo-nosnej látky, nie je potrebné obehové čerpadlo, teplo-nosná látka sa vypúšťa iba v zimnom období, zdroj tepla je spravidla na tuhé palivo.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *